Partea din față |
Spatele |
În asemenea cazuri, cel mai eficient este de folosit această tehnică, căreia în rusă i se zice „tehnica sneatîh peteli”, iar în română nu știu cum se numește. Voi fi recunoscătoare, dacă cineva îmi va spune, ca să știu corect. Se traduce ca tehnica ochiurilor luate pe andrea, fără a fi împletite. Este o tehnică uimitor de ușoară, interesantă și avantajoasă. Pentru lucru la comandă, nu are rivale.
Ornamente se pot face diferite, de la cele mai fantastice, pînă la „gândul mîței”, adică oricare improvizare în timpul lucrului. E bine, când între ațe este un contrast mai accentuat și dacă una din ele este formată din mai multe culori. Ca ață de bază se poate folosi oricare, în dependență de model și de ornament.
În cazul meu, scopul a fost să tricotez așa, ca să se evidențieze mai mult ața nouă, de culoare închisă, să ascund ața colorată sub ața nouă, ca să nu i se vadă nodurile, împletitura să fie grosuță, ca să țină cald la spate, să fie de o aparență simpatică pentru o haină de lucru și să o tricotez repede, ce am și reușit să obțin.
Sper ca indicațiile mele să prindă bine la cineva. Mai poate fi util de știut aici, că bata 1x1 eu am îndeplinit-o cu ornamentul de...iar nu știu cum se numește corect în română...un fel de...1x1,5 și iată cum se tricotează:
1 rînd: 1 ochi pe dos,unul pe față.
rîndul 2: ochiul, care este pe dos, se ia pe andrea, fără să fie împletit, ața în fața andrelelor(a împletiturii), iar ochiul, care e pe față, se împleteşte pe față, etc.
rîndul 3 - ca rîndul 1(și aceasta este fața)
rîndul 4-ca rîndul 2, și așa mai departe.
În acest mod, densitatea ambelor ornamente, și al betei, și al pânzei, este la fel.
Dacă doriți să faceți cîteva rînduri(cîteva dungi) pe față cu o culoare, apoi cu alta, mai mult decît două, trebuie să aveți și andrele cu un număr mai subțiri, pentru pânza în dungi, tricotată doar pe față. Fiindcă va fi mai subțire și mai largă.
La mîneci și la gît am tricotat odată, cu toate ochiurile pe față, fiindcă mi s-a cerut ceva simplu. Dacă toată ața ar fi fost de calitate, desigur aș fi tricotat și la gît, și în jurul mânecelor, ca la bată. Clientul este mulțumit, înseamnă, că totul e bine.
Autor lucrare și foto: Eleonora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu