16 iunie 2015

Studente-frizerițe cu diplome universitare în diferite domenii-ceva obișnuit la Cahul.

     Faceți cunoștință în imaginile de mai jos cu niște fete minunate, studente la Centrul de Învățământ a Frizeriei „Chans” din orașul Cahul, la o lecție practică, împreună cu profesoara lor pe nume Nadia. Fetele se pregătesc de examene și au nevoie de clienți, care sunt deserviți pe gratis (în cazul meu, am plătit doar pentru consumul apei folosite). Am înțeles, că acest centru pregătește frizeri, cosmetologi, etc. Eu însă am nimerit la lecția practică a viitoarelor frizerițe și despre aceasta voi relata. 
   Valeria, fiica prietenei mele, m-a sunat zilele astea și m-a invitat la lecția ei practică, să îmi facă frezură, sau altă procedură de înfrumusețare a aspectului părului. Mi-a spus, că se pregătește de examene și are nevoie de clienți, pe care îi deservește fără plată, necesar este doar de o mică încredere  în reușita ei.
   Eu pentru început am ales să îmi fac frezura și am rămas foarte mulțumită de rezultatul final. Mi-a plăcut mult atmosfera creativă a grupului de fete și cum le lămurea și le ajuta domnișoara profesoară să se descurce în noua lor profesie.
   Semnificativ este faptul, că majoritatea fetelor au deja studii superioare în diferite domenii. Însă salariile mici la locurile de muncă, le-au determinat să caute alte soluții și să îsușească alte profesii, pentru care atitudine merită doar respect. Cu siguranță, fetele visează la o măiestrie de clasă internațională și multe din ele, sunt sigură, vor deveni specialiste a multor frizerii prestigioase din Europa și din alte țări, însă  acum ele au nevoie de încrederea și susținerea noastră. Și o merită. 
   Deci, stimați cahuleni și cahulence și cei din apropiere, salonul de frizerie, unde fac practica viitoarele frizerițe, se află în centru, în blocul băncii „Moldindcombanc”, la nivelul 3(mansarda).  Îndrăzniți și încredeți-vă mîinilor tinere și dibace ale fetelor-viitoarelor frizerițe, ele vă așteaptă. Au emoții, ca la orice început, dar vă deservesc pe gratis și cu profesoara alături, lucrul le reușește foarte bine. Veți avea numai profit și bună dispoziție, ca și mine.

Valeria(în stânga) cu profesoara Nadia, 



Autor text și foto: Eleonora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu